Llibre

DEL ERROR AL ASOMBRO

(DE L'ERROR A LA SORPRESA)

esp

Trobada entre ciència i cultura

Monrás Vinyes, Pere / Aguadero Casado, Jorge I.

“En sentit biològic, els nostres òrgans col·laboren, són autònoms i interdependents. L'autoregulació és una funció pròpia de l’ésser vital, amb mecanismes automatitzats. Que tot s'entrellaci per aconseguir alguna cosa és connatural a la naturalesa, amb exemples que van des dels gira-sols buscant el sol fins al treball del nostre pàncrees com a fàbrica d'insulina”.

Data de publicació: 21 de setembre de 2021

Es tracta d’una obra de filosofia de la ciència, escrita en un llenguatge proper i amè, que planteja la necessitat de considerar les interrelacions existents entre els elements que comparteixen els ecosistemes (denominades “intangibles”) com a font de coneixement. Aquestes interrelacions, sumades a les lògiques sensorial i racional, configuren una teoria del tot que crea el marc d’interpretació de la transformació de les qualitats dels objectes.

Aquest títol constitueix l’obra fundacional del Biomimetic Sciences Institute, i és el primer d’una línia editorial que abordarà la perspectiva biomimética en camps com l’arquitectura, la biotecnologia o el medi ambient.

El llibre està prologat per Pablo Villoslada (investigador neurocientífic de la Universitat de Stanford) i Narcís Berberana (conseller a Aigües de Barcelona). Les il·lustracions són del reconegut artista Agustí Puig.

Detalls
  • 319 pàgines
  • 18 il·lustracions
  • Preu de venta al públic:  21,50 €
  • ISBN 978-84-16511-44-0
Disponible a:
1

Sobre els autors

Pere Monràs Vinyes

Pere Monràs Vinyes és metge oncòleg, i ha estat reconegut com un dels motors de la innovació organitzacional en el camp sanitari per la seva labor com a  director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí  i com a president de la patronal del sector (2000-2003).  Actualment és president del Biomimetic Sciences Institute.

Jorge I. Aguadero Casado

Jorge I. Aguadero Casado és escriptor i és el primer occidental que escriu regularment articles d’opinió al diari xinès Global Times . És redactor en cap de la revista d’escacs Peó de Rei.